Labrador hvalpe

Labrador Retriever som den offecielt hedder, er i familie med Golden Retriever, Flatcoated Retriever, Chesapeake Bay Retriever, Nova Scotia duck tolling retriever og Curly-Coated Retriever. 

Sort labrador på terrassen

Fælles for alle retrieverracerne er at der er tale om jagthunde, som foruden deres jagtinstinkt og er nogle rigtig gode familiehunde, på grund af deres selskabelig og generelt godmodige måde at være på.

Labradoren regnes for at være den mest udbredte hunderace i verden, og i Danmark har den toppet listen over de mest solgte hunderacer i årevis.

Er du op udkig efter en anden hvalperace?

Sort labrador i sandkassen   Gul labrador i solnedgang

 

Formel 1 labrador

Betegnelsen Formel 1 eller F1, bruges om labrador der er avlet af hunde med engelsk, irsk, skotsk eller walisisk blodlinjer. Du kan læse mere om Formel 1 labradoren her.

1. Voksenvægt

Han labrador vejer normalt mellem 29 kg til 35 kg, mens tæverne ofte er lettere og vejer mellem normalt 25 kg og 32 kg.

Dette er dog kun cirka vægt, da jagthundene godt kan være lidt lettere, mens de "gammeldags" labrador ofte kan være lidt tungere. Hvis du er i tvivl om din hund er for tynd eller tyk, er her 3 måder, hvorpå du selv kan se om din hund er for tynd (eller tyk).

2. Højde

En han labrador bliver bliver typisk op til 65 cm høj, mens tæves typisk er lidt mindre og kan bliver op til 60 cm høj. 

3. Alder

En labrador bliver cirka 10 til 14 år gammel.

4. Farver

Labrador fås i sort, gul og brun. Der udover findes der nuancer af den gule farve, som enten er mere mørk, og som bliver kalde en Foxred labrador, mens andre gule labrador næsten er helt hvide. 

På de sociale medier omtaler der også en Silver Labrador. Altså en labrador som er sølvgrå i farven. I følge specialklubben Labrador Retriever i Danmark er en ”Silver” labrador en ensartet lysegrå farve som er bragt ind i racen via krydsning med weimaraner, og silver, champagne og charcoal hunde er således ikke racerene, og ikke registreret i DKK. 

5. Find en opdrætter til Labrador hvalpe

Som med alle andre hunderacer kan man finde hvalpe til salg mange steder på diverse hjemmesider og sociale medier. 

Vil du være sikker på at sundheden priorites og hundene er med stamtavle, kan du begynde din søgen på følgende steder:  

  • Dansk Kennel Klub - Køb Hund.dk. Her er alle hvalpe med stamtavle og registreret i Dansk Kennel Klub, som blandt giver dig to års reklamationsret efter købet. 

  • Labrador Retriever i Danmark har en hvalpeliste, hvor du kan se nuværende og kommende hvalpe. 

  • Opdrætternes egne hjemmesider. Ved en søgning på internettet, kan du finde mange opdrættere, der har deres egne hjemmesider, og hvor du kan danne dig et indtryk af hvem opdrætteren er, og se mere om dennes hunde. 

6. Hvalpepakke til en labrador hvalp

Bestil en hvalpepakke til din Labrador hvalp.

Pakken indeholder:

  • 2 kg hvalpefoder (Mærke vælges når du bestiller).
  • 1 Non-Spill skål
  • 1 pose Træningsgodbidder
  • Hvalpebogen: Effektive tips til en perfekt start med din hundehvalp 

7. Hvalpefoder til en Labrador hvalp

Et af disse tre hvalpefoder anbefaler vi til en labradorhvalp indtil den er 12 måneder gammel, hvor det anbefales at skifte til et voksenfoder.

Har du brug for hjælp med at finde det rigtige foder til din hund, så tag endelig fat i os på chatten eller skrive til kundeservice@gilpa.dk.

Produkter

e-mærket logo

Gilpa ApS - Hundefoder & Kattemad  |  Bredmosevej 26, Karlsgårde, 6800 Varde, Denmark  |  CVR 25111397 - Tel: 75264400